woensdag, 25. januari 2006 - 15:23

TV uitzending "Onder de Loep"

Overijssel

Donderdagavond 26 januari vanaf 18.20 uur heeft er weer een uitzending plaats op RTV Oost van het programma "Onder de Loep". In dat programma vraagt de politie de kijker om medewerking bij het oplossen van een aantal misdrijven. Een aantal zaken kreeg reeds eerder aandacht van Blik op Nieuws-Overijssel.

1. Hardenberg.
Op 10 januari 2006 vond in de namiddag een poging tot beroving plaats op een 77 jarige vrouw in Hardenberg.
Het gebeurde vond plaats in de woning van het slachtoffer, waarbij de dader, met bivakmuts, onder bedreiging van een mes het bankpasje eiste van de bejaarde vrouw.
De vrouw bood weerstand en schreeuwde, waarna de dader zonder buit vluchtte.

2. Nijverdal.
Op 4 januari 2006 werd een mindervalide vrouw, die op haar scootmobiel onderweg was naar haar woning, tegengehouden door een drietal jongens, die haar beletten verder te rijden en onder bedreiging van een mes dwongen tot afgifte van haar portemonnee. Zij was hiervan zodanig onder de indruk, dat zij
uit angst een naastgelegen bosperceel in vluchtte en zich daar schuil hield.

3. Hellendoorn.
Op 10 november 2005 werd een vrouw in een supermarkt gerold van haar portemonnee met hierin ruim 350 Euro.
Er zijn hiervan duidelijke bewakingsbeelden waarop de daders, een man en een vrouw, te zien zijn, die de vrouw in de winkel volgden en vervolgens een greep in haar tas deden.

4. Enschede.
In de nacht van 15 op 16 januari vond er een kluiskraak plaats op een industrieterrein in Enschede. Hierbij werd een geldbedrag buitgemaakt en een bankpas met pincode. Met deze pas is de volgende dag gepind bij een bank in Gronau (Dld). Van de persoon die pinde zijn duidelijke videobeelden gemaakt.

5. Enschede.
Bij een juwelier in Enschede zag een "klant" zijn kans schoon om een witgouden armband weg te nemen en hiermee de winkel uit te vluchtten. Hij werd nog achtervolgd, maar de dader zag kans om te ontkomen.
Van deze dader zijn videobeelden gemaakt waarop hij duidelijk te zien is.
Al eerder vond een soortgelijk voorval plaats bij een andere juwelier in Enschede, waarbij het signalement overeenkomt met de persoon die voorkomt op de video.

6. Nijverdal.
Vorig jaar werd de slagboom van een parkeerterrein in Nijverdal volkomen vernield. Van deze vernieling en de dader zijn beelden beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):