dinsdag, 25. april 2006 - 13:09

Twaalf aanhoudingen bij drugsonderzoek

Hengelo

De afdeling Hengelo van de politieregio Twente heeft, naar aanleiding van een ingesteld drugsonderzoek, 12 verdachten aangehouden. Dit onderzoek werd gestart naar aanleiding van twee van huis weggelopen minderjarige Hengelose jongens op 23 februari jl. Het vermoeden bestond dat zij veelvuldig harddrugs gebruikten in een pand aan de Gieskesstraat in Hengelo. De politie stelde de volgende dag een onderzoek in naar dealers en minderjarige gebruikers in Hengelo.

In eerste instantie hield de politie 5 Hengelose jongens aan in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, waaronder de twee weggelopen jongens. Hen wordt het gebruik en/of handel in verdovende middelen ten laste gelegd. Bekend is geworden dat door de jongens geëxperimenteerd werd met verschillende drugssoorten. Ook de hoofdbewoner van het pand aan de Gieskesstraat, een 20 jarige Hengeloër, werd in verband met de handel in drugs aangehouden.

Nader onderzoek bracht de politie op het spoor van vier Hengelose subdealers. Het gaat hier om twee mannen van 25 en 28 jaar en twee vrouwen van 19 en 28 jaar. Hen zal het handelen in verdovende middelen ten laste worden gelegd.

Op 22 maart jl. deed de politie een huiszoeking bij de hoofddealer, een 47 jarige Hengeloër, waarbij ook nog het vermoeden bestond dat hij in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij de daarop volgende huiszoeking trof de politie het vuurwapen, een pistool, met scherpe munitie aan. Ook werden vijfhonderd xtc tabletten in beslag genomen alsmede achtduizend euro aan contant geld. De hoofddealer zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor het dealen in harddrugs. De leverancier van het wapen, een 45 jarige Hengeloër, kon eveneens door de politie worden aangehouden.

De 12 verdachten werden allen in verzekering gesteld. Vijf verdachten zijn inmiddels vrij gelaten. Dit zijn de wapenhandelaar, drie subdealers en de hoofdbewoner van het pand aan de Gieskesstraat.
Provincie:
Tag(s):