vrijdag, 12. mei 2006 - 15:46

Twee aanhoudingen bij verkeerscontrole

Valkenburg

Bij een grote verkeerscontrole in Valkenburg in de nacht van donderdag op vrijdag zijn in totaal 86 bekeuringen uitgeschreven. De politie voerde samen met de Rijksdienst Wegverkeer, Belastingdienst, Stadstoezicht en de Vrijwillige politie de verkeerscontrole uit op de Spoorlaan.

In totaal werden 217 voertuigen gecontroleerd. In 23 gevallen bleken bestuurders van auto’s en bromfietsen geen rijbewijs of certificaat bij zich te hebben. Twee bestuurders bleken helemaal geen rijbewijs te bezitten. Twee personen werden aangehouden voor het negeren van een stopteken en voor bedreiging van een politieman.

Er waren 38 voertuigen die technische gebreken vertoonden, zoals defecte verlichting, kale banden of een kapotte uitlaat. Van de gecontroleerde automobilisten kregen er 12 een proces-verbaal omdat zij de autogordel niet droegen.

Bij de actie nam de politie twee voertuigen in beslaggenomen omdat ze niet verzekerd waren. Door de Rijksdienst Wegverkeer werden drie motorblokken in beslag genomen, die verder onderzocht zullen worden of zij gestolen zijn.
Provincie:
Tag(s):