zondag, 20. augustus 2006 - 22:38

Twee aanhoudingen inzake dodelijke schietpartij

Tilburg

Vrijdagavond zijn in Oosterhout twee mannen aangehouden, verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in een woning aan de Dirk Fockstraat op donderdagavond. Daarbij kwam de 34-jarige bewoner om het leven. De verdachten zijn een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige Oosterhouter.

Bij de aanhoudingen werd een Arrestatie Team ingezet. De politie heeft vrijdagavond onder leiding van de rechter-commissaris in twee woningen in Oosterhout een doorzoeking ingesteld.

Donderdagavond omstreeks 23.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een schietpartij in een woning aan de Dirk Fockstraat. De politie trof in de woning een man aan die inmiddels aan zijn verwondingen was overleden. Hij bleek de bewoner te zijn.

De politie formeerde direct een rechercheteam bestaande uit 20 personen en begon met een tactisch en technisch onderzoek. Daaruit kwamen aanwijzingen naar voren die, na toestemming van de officier van justitie, geleid hebben tot de arrestatie van de twee bovenvernoemde verdachten.

De beide mannen zijn in verzekering gesteld en worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):