dinsdag, 19. september 2006 - 13:05

Twee aanhoudingen na onderzoek zinloos geweld

Hengelo

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek in het kader van zinloos geweld, zijn maandagmorgen 18 september twee Hengelose jongens van 13 en 15 jaar aangehouden. Zij werden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een mishandeling van een 10-jarige Hengelose jongen op zaterdag 9 september jl.

Het slachtoffer was die zaterdag door twee jongens in het winkelcentrum Hasselo in Hengelo dusdanig geslagen dat hij even buiten bewustzijn is geweest. Hij werd, nadat hij bij kennis was gekomen door het personeel van de ambulance onderzocht en kon met zijn ouders, die ter plaatse waren gekomen, naar huis.

De twee aangehouden jongens zijn maandag aan het eind van de middag weer in vrijheid gesteld. Uit de verhoren is niet komen vast te staan dat de twee iets met de ernstige mishandeling van de 10-jarige van doen hebben gehad. Beiden ontkennen dit ook.

Het onderzoek wordt door de politie voortgezet. Indien er getuigen zijn die mogelijk nog iets meer over het bewuste voorval op die zaterdag de 9e september kunnen vertellen, worden zij verzocht met de politie op het bureau in Hengelo-Noord contact op te nemen. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Volgens de nu binnengekomen informatie gaat het om twee jongens met de volgende signalement:
De oudste was ongeveer 16 jaar, tussen de 1.80m en 1.85m lang, bruin rood golvend haar en droeg die zaterdag een zwart T-shirt met witte opdruk en een baseball cap.
De jongste is ongeveer 10 jaar en een stuk kleiner, tussen de 1.30m en 1.35m. Hij droeg een rood T-shirt met witte letters en heeft blond stekeltjes haar.
Provincie:
Tag(s):