vrijdag, 25. augustus 2006 - 19:14

Twee doden bij aanrijding

Den Haag

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn kort voor 01.00 uur bij een aanrijding op het Willem Witsenplein een 45-jarige Hagenaar en een 45-jarige vrouw uit Hoorn om het leven gekomen en 4 personen gewond geraakt. De overleden slachtoffers zaten samen in een auto met een 45-jarige Haagse vrouw en een 43-jarige man uit Hoorn die ernstig gewond raakten.

Deze slachtoffers werden bij het linksafslaan richting van Alkemadelaan in de flank aangereden door een 33-jarige Rotterdammer die met hoge snelheid vanaf de Benoordenhoutseweg de kruising opreed en vermoedelijk het rode licht negeerde. De Rotterdammer en een inzittende (nog onbekende vrouw) raakten hierbij eveneens gewond. Zij zijn met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Eerder op de avond had de politie op de Rijksstraatweg in Wassenaar, n.a.v. meldingen, getracht de Rotterdammer staande te houden en te controleren op mogelijk alcohol gebruik. Hierop is de verdachte met hoge snelheid er vandoor gegaan. De politie heeft geen achtervolging ingezet maar volstaan met een bericht aan alle wagens “uitkijken naar�. De verdachte is aangehouden.
Provincie:
Tag(s):