dinsdag, 11. april 2006 - 20:05

Twee doden en één gewonde bij verkeersongeval

Duiven

Bij een verkeersongeval tussen een truck, een personenauto en een fietser in Duiven zijn dinsdagochtend twee doden gevallen. De slachtoffers zijn een 55-jarige automobilist uit Duiven en een 45-jarige fietser uit Zevenaar. De chauffeur van de vrachtwagen, een 41-jarige vrouw uit Asten, raakte gewond. Zij is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Hoewel het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval nog in volle gang is , vermoedt de politie dat het ongeluk waarschijnlijk is ontstaan toen de vrachtwagencombinatie, komende uit de richting van Duiven, door nog onbekende oorzaak in de berm raakte en vervolgens op de verkeerde weghelft kwam. Daar raakte de vrachtwagen de tegemoetkomende automobilist, die uit de richting van Zevenaar kwam. Vervolgens werd door één van de voertuigen de fietser geschept die op het fietspad reed dat naast de weg ligt.

De automobilist en de fietser overleefden het ongeluk niet. Zij waren vermoedelijk op slag dood. Om de hulpdiensten ruimte te geven voor de hulpverlening aan de vrachtwagenchauffeur, het bergen van de slachtoffers en het sporenonderzoek werd de Oostsingel direct voor alle verkeer afgesloten. De Verkeersongevallendienst en de politie zetten het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval voort.
Provincie:
Tag(s):