woensdag, 15. maart 2006 - 18:44

Twee doden en zes gewonden na frontale aanrijding

Kerkrade

Bij een frontale aanrijding kort na 18.00 uur op de N299 ter hoogte van de afslag Eygelshoven, is woensdagavond een echtpaar uit Kerkrade om het leven gekomen. De 65-jarige man en zijn 60 jarige echtgenote zaten samen in een van de twee voertuigen die frontaal op elkaar botsten. De bestuurder van het tweede voertuig, een 28-jarige man uit Kerkrade, raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen, zo meldt politiewoordvoerder Bert Boosten.

Na de frontale aanrijding reden vervolgens twee personenauto’s in op het ongeval. Bij deze aanrijding raakte een 49-jarige man uit Kerkrade zwaargewond, en in de tweede auto raakten vier personen lichtgewond.

Door de ernst van de aanrijding ging de brandweer met groot materieel ter plaatse. Ook een Duitse eenheid uit Scherpenseel werd opgeroepen, maar deze hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

De 28-jarige man reed vanuit de richting Brunssum over de N299 en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Hierdoor botste hij frontaal tegen het voertuig van het echtpaar uit Kerkrade, zo meldt de politie donderdag.
Provincie:
Tag(s):