maandag, 20. maart 2006 - 22:46

Twee gewonden bij gewapende overval op woning

Uitgeest

De politie Kennemerland stelt een onderzoek in naar een gewapende overval welke maandagavond omstreeks 19.50 uur plaatsvond op een woning aan Hoorne in Uitgeest. Een nog onbekende man met een Zuideuropees uiterlijk belde aan
en drong onder bedreiging van een vuurwapen de woning in toen de 48-jarige bewoner opendeed. Er ontstond een gevecht tussen de dader, de bewoner en zijn 16-jarige zoon. De dader heeft daarbij geschoten.

Beide bewoners raakten gewond, maar zijn niet in levensgevaar. Per ambulance werden zij voor behandeling overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk en het Medisch Centrum Alkmaar. De dader heeft na de vechtpartij zonder buit het huis verlaten en is, voor zover op dit moment bekend is, lopend gevlucht.

Rechercheurs en technische specialisten van de politie Kennemerland doen sporenonderzoek in en rond de woning. Politieagenten zullen op korte termijn een buurtonderzoek instellen.

Eventuele getuigen die omstreeks het tijdstip van de overval of mogelijk in de voorafgaande dagen iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de
recherche van team IJmond (tel. 0900-8844). Er is ook de mogelijkheid anoniem tips over de dader door te geven via Meldpunt 'M', tel. 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):