woensdag, 18. januari 2006 - 9:04

Twee gewonden na ongeval op kruising

Oosterbierum

Twee automobilisten zijn dinsdag rond 15.00 uur gewond geraakt na een aanrijding. Het ongeval vond plaats op de kruising Haerdawei en de Slachte.

Een 49-jarige automobilist uit Oosterbierum kwam vanaf de Slachte, vanuit de richting Franeker, en wilde vermoedelijk op de kruising rechtdoor. Een 59-jarige automobilist uit Sexbierum reed over de Haerdawei, vanuit de richting Oosterbierum en wilde vermoedelijk ook rechtdoor rijden. De 59-jarige reed op een voorrangsweg. Zijn auto botste met de voorzijde tegen de rechterflank van de andere auto. De auto van de 49-jarige schoot vervolgens de sloot in.

De 49-jarige bestuurder is door de brandweer uit de auto gehaald. De andere auto raakte een lantaarnpaal en kwam in de berm tot stilstand. De 49-jarige man is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hij moet hier ter observatie een nacht blijven. De 59-jarige bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Hij was stijf en alles deed hem pijn. De verkeers ongevallen dienst van politie Fryslân heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht.
Provincie:
Tag(s):