donderdag, 2. maart 2006 - 17:08

Twee lichtgewonden bij aanrijding vrachtwagens

Hank

Woensdagochtend kort voor het middaguur botsten op rijksweg A27 (in de rijrichting Gorinchem) vlakbij Hank vier vrachtwagens op elkaar. De vrachtwagens reden achter elkaar op de rechterrijstrook toen er een file ontstond. De achterste vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Zeewolde, had niet op tijd door voor hem geremd werd en kon zijn combinatie niet meer op tijd tot stilstand brengen. Hij botste met zijn vrachtwagen met aanhanger op de vrachtwagencombinatie voor hem, die weer doorschoot tegen de combinatie daarvoor, etcetera.

In totaal waren op deze manier 4 vrachtauto’s met aanhanger bij de aanrijding betrokken.
Door de aanrijding raakte de bestuurder van de achterste vrachtwagen en zijn bijrijdster, een 51-jarige vrouw uit Zeewolde lichtgewond. Zij zijn door de hulpdiensten uit het voertuig gehaald en per ambulance naar een ziekenhuis in Gorinchem gebracht. De vrouw klaagde over spierpijn, de man had schrammen en kneuzingen.

De aanrijding had tot gevolg dat de beginnende file uitgroeide tot een grote file. Om de verkeersdoorstroming te bevorderen én om ervoor te zorgen dat de diverse hulpdiensten en de takelbedrijven hun werk goed konden doen, is het gedeelte van de A27 tussen het knooppunt Hooipolder en de afrit Nieuwendijk enkele uren afgezet. Het verkeer werd omgeleid via de A59 en de A16. Nadat de weg weer vrij was en het wegdek was schoongemaakt, werd de gehele rijbaan weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):