woensdag, 7. juni 2006 - 10:30

Twee mannen aangehouden op verdenking van doodslag

Surhuisterveen

De politie heeft dinsdagochtend op de Middelwyk twee inwoners van 25 en 26 jaar uit Drachten aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Beide mannen hadden maandagavond op De Kolk in Surhuisterveen een horecagelegenheid bezocht. Beide heren werden door een 34-jarige medewerker van de horecagelegenheid uit de zaak gezet, waarna 25-jarige man naar zijn geparkeerde auto liep. De man reed vervolgens naar De Kolk om daar de 26-jarige man op te halen. Hier ontstond ruzie met enkele omstanders. Beide mannen stapten vervolgens in de auto en reden vol gas achteruit. Een 17-jarige meisje uit Surhuisterveen kon niet op tijd weg komen en werd aangereden. Ook raakten beide heren nog een auto van 63-jarige man uit Surhuisterveen. Toen omstanders de auto tegen wilden houden, omdat deze weg wilde rijden, werd ook nog een 22-jarige inwoner uit Drogeham aangereden. Beide heren ontkwamen en reden weg.
Het meisje en de jongen raakten gewond en moesten met onbekend letsel per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na een zoekslag werden beide mannen uiteindelijk op de Middelwyk in Drachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De auto van de mannen werd in beslaggenomen. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):