vrijdag, 22. september 2006 - 13:15

Twee mannen aangehouden voor brandstichting woning

Ommen

Afgelopen woensdag heeft de politie in Ommen twee mannen van 19- en 20- jaar uit deze plaats aangehouden voor brandstichting in coniferen naast een woning aan de Zeesserweg op 27 juli jl. Daarbij brandde de betreffende woning geheel uit. Beiden hebben inmiddels een bekend.

Sinds begin dit jaar vond in de weekenden een reeks coniferenbranden plaats in het centrum van Ommen. Na de brand in de woning aan de Zeesserweg stopte deze reeks. In het afgelopen weekend was opnieuw sprake van enkele conifeerbrandjes in het centrum. Kort na de melding kwamen beide mannen, die in die nacht deel uitmaakten van een groepje, opnieuw ‘in beeld’.

Op basis van een wekenlang onderzoek, met verhoor van vele getuigen, was de aandacht al op hen gevestigd. De mannen blijven op last van de officier van justitie in Zwolle ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld. Mogelijk dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Persbericht van 27 juli jl.

Woningbrand Zeesserweg
Ommen – Bij een woning aan de Zeesserweg brak in de nacht van woensdag op donderdag om ongeveer tien over drie in de ochtend brand uit. De brand was vermoedelijk begonnen in een conifeer aan de zijkant van de woning en daarna overgeslagen naar materiaal wat naast de woning stond. De vlammen sloegen vervolgens over naar de woning waarop deze in brand raakte. Tijdens de brand klonken er knallen, mogelijk afkomstig van gasflessen. De brandweer kon de woning niet meer redden en liet de woning gecontroleerd uitbranden. De bewoner, een 70-jarige man uit Ommen wist op tijd uit de woning te komen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):