zondag, 3. september 2006 - 0:20

Twee mannen na achtervolging aangehouden

Lemmer

De politie heeft zaterdag na een achtervolging een 19-jarige man, woonplaats onbekend, en een 20-jarige man uit Lemmer, aangehouden op verdenking van onder andere diefstal van een auto.

Omstreeks 03.15 uur zagen surveillerende politiemensen een auto rijden op de Flevostraat. Toen zij het voertuig volgden, gaf de bestuurder gas en reed met hoge snelheid weg over de Zuyderzeestraat, de Urkerstraat en de C. Houtmanstraat. Daar raakte hij een geparkeerde auto, waarbij de buitenspiegel van beide auto’s er af werden gereden. Via het Turfland en de Flevostraat eindigde de achtervolging op de Lijnbaan.

Daar kwam de auto in aanrijding met een geparkeerd voertuig. Beide inzittenden werden aangehouden. De 19-jarige bestuurde de auto. Hij bleek onder invloed te zijn en blies 945 ug/l. De auto is vermoedelijk gestolen.

Tegen de 19-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal c.q. joyriding van de auto, rijden onder invloed van alcohol en mogelijk drugs, rijden zonder rijbewijs, negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Tegen de andere verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van de auto. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):