dinsdag, 3. oktober 2006 - 19:05

Twee mannen veroordeeld voor roekeloos rijgedrag

Roermond

Twee mannen van 24 en 27 jaar, beiden woonachtig in Panningen, zijn vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Roermond veroordeeld voor roekeloos rijgedrag op 5 november 2005 op de Heldenseweg in Neer. Als gevolg hiervan liepen twee jonge vrouwen, die bij de 24-jarige verdachte in de auto zaten, zwaar lichamelijk letsel op.

De 27-jarige kreeg een werkstraf van 240 uur, 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 2 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd. De 24-jarige man kreeg een zwaardere straf, namelijk een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk en 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Dit omdat hij ten tijde van het ongeval onder invloed van soft drugs verkeerde. De rechtbank achtte poging tot doodslag niet bewezen.

De rechtbank heeft in het oordeel laten meewegen dat er van de strafoplegging een duidelijk signaal naar andere bestuurders – vooral ook jonge bestuurders, zoals beide verdachten – moet uitgaan. Het op grove wijze schenden van de normen in het verkeer met gevolgen als in deze zaak zijn gebleken, wordt gevolgd door een zware bestraffing door de rechter, aldus de rechtbank in haar vonnis. Dit opdat andere bestuurders worden weerhouden van het plegen van roekeloos verkeersgedrag.
Provincie:
Tag(s):