dinsdag, 10. oktober 2006 - 22:16

Twee motoragenten gewond bij aanrijding

Den Helder

Dinsdag zijn in Den Helder twee motoragenten, een medewerker van de politie en een wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee, bij een aanrijding gewond geraakt. De beide politiemensen waren onderweg naar een melding van een aangehouden winkeldief. Vlak voor de motorrijders stond een auto aan de kant van de Middenweg.

De 29-jarige bestuurder, afkomstig uit Den Helder, wilde juist wegrijden en op de brede rijbaan van de Middenweg gaan keren. Nadat hij had gekeken of er geen verkeer meer aankwam, stuurde hij de rijbaan op. Op dat moment waren de beide politiemotoren al zo dicht genaderd dat zij niet meer op tijd konden remmen en kwamen vol in botsing met de auto. Beide politiemensen moesten worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

De politieman bleek diverse botbreuken te hebben alsmede inwendig letsel. Hij werd opgenomen op de afdeling Intensive Care. Zijn toestand is stabiel. De wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee liep geen breuken op. Wel werd hij ter observatie opgenomen. De automobilist raakte niet gewond.
Provincie:
Tag(s):