maandag, 29. mei 2006 - 10:02

Twee nieuwe aangiften in Zeister ontuchtzaak

Zeist

Tegen de 36-jarige Zeistenaar die verdacht wordt van ontucht met drie minderjarige jongens, zijn twee nieuwe aangiften gedaan. Het betreft ook nu minderjarige jongens woonachtig in de Verzetswijk. De zaak leidde tot grote onrust in de wijk. Op woensdagavond 17 organiseerde de politie samen met de gemeente Zeist een informatieavond voor buurtbewoners.

Tijdens deze avond werden buurtbewoners geïnformeerd over het politieonderzoek en over de manier waarop men het beste met de kinderen over de zaak kan praten.

Hierna meldden zich twee personen die vermoedden dat ook hun kind slachtoffer was geworden van ontucht. In beide gevallen is aangifte gedaan en de kinderen zijn inmiddels gehoord in de verhoorstudio.

Het voorarrest van de verdachte, die op 15 mei is aangehouden, is op 24 mei door de Raadkamer verlengd met dertig dagen.

De buurtbewoner die ervan verdacht wordt zich als reactie op het gebeuren schuldig te hebben gemaakt aan vernieling en mishandeling, zit niet in voorarrest. Tegen hem wordt wel proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):