dinsdag, 28. november 2006 - 8:59

Twee nieuwe Michelinsterren in Limburg

Maandag werden bij de presentatie van de nieuwe Michelingids ook weer de restaurants bekend gemaakt die een Ster erbij mochten plaatsen of voor het eerst een Ster in ontvangst mochten nemen voor hun goede keuken. Uiteraard volgens de strenge eisen van de Michelingids.

Een van de restaurant in Limburg was Bretelli in Weert. Een opvallende keuze volgens journalist Jo Cortenraad op L1 radio. Het restaurant heeft een goede keuken, maar kwam toch als een verrassing naar voren. Voor eigenaar Rolf Zinken een droom die eindelijk is uitgekomen.

Eerder dit jaar ontving Bretelli al de Navenantbokaal voor de kwaliteit van hun wijnen die ze in huis hebben. De bokaal is een initiatief van het blad Navenant en wordt uitgereikt aan restaurants die kwalitatief goede wijn serveren in hun zaak.

De andere Michelinster houder is restaurant Brienen aan de Maas in Well. Tijdens zijn interview voor L1 gaf eigenaar Rene Brienen aan dat hij de Sterreregen zag al een soort Topsport. Bij het bezoek van Michelin werd al vrij snel duidelijk dat de heren van Michelin goed te spreken waren over de kwaliteit van het restaurant.
Provincie:
Tag(s):