maandag, 26. juni 2006 - 14:53

Twee Rotterdamse zaken in opsporing verzocht

Rotterdam

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht van dinsdagavond 27 juni, wordt de aandacht van het publiek gevraagd voor twee geweldsmisdrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Hulp wordt gevraagd in de zaak van de gewelddadige dood van een 82-jarige Schiedammer. Het stoffelijk overschot van de man werd donderdagavond 25 mei jl. in zijn woning aan de 's-Gravensandestraat gevonden.

Uit onderzoek is gebleken dat de man dinsdagmiddag 23 mei voor het laatst levend is gezien toen hij de film 'Brokeback Mountain' in de bioscoop Cinerama aan de Westblaak in Rotterdam bezocht. Verder is bekend dat het slachtoffer regelmatig naar homo-ontmoetingsplaatsen ging.

De politie wil graag in contact komen met mensen die het slachtoffer op dinsdag 23 mei, of een andere keer nog hebben gezien. Met name bezoekers van de homo-ontmoetingsplaatsen die het slachtoffer kennen, worden opgeroepen te reageren.Het slachtoffer was op 23 mei jl. gekleed in een grijze jas en een beige-achtige ribbroek. Hij had die dag ook een paraplu bij zich.

Tevens wordt de hulp van het publiek ingeroepen bij het onderzoek naar de dood van een 39-jarige Albanees die dinsdagmorgen 30 mei jl. in de kofferbak van een auto op 11 meter diepte in de Rijnhaven werd gevonden. De auto was een donkerblauwe BMW 525TD met het kenteken XR-HR-93. Het slachtoffer was onder diverse identiteiten bekend, onder meer als 'Gino' of Gjin'.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer diverse contacten onderhield in zowel Antwerpen als Brussel maart ook in Rotterdam. Het slachtoffer was op vrijdag 12 mei, de dag dat hij voor het laatst is gezien, gekleed in een witte linnen broek en witte schoenen. De man werd in deze kleding ook in de auto aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen, die op vrijdag 12 mei na 19.00 uur het slachtoffer of de auto nog hebben gezien. De man was een bekende in diverse cafe's in de Afrikaanderwijk. Zijn woning was gelegen in de wijk Tuindorp.

De politie heeft voor deze zaken, tot volgende week dinsdag een speciaal telefoonnummer beschikbaar (dat bekend gemaakt wordt tijdens de uitzending). U kunt nu ook al gebruik maken van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):