zondag, 24. september 2006 - 13:13

Twee verdachten aangehouden na ontvoering

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 22-jarige Rotterdammers aangehouden die zaterdagavond een 23-jarige Rotterdammer hadden ontvoerd.
Het slachtoffer werd zaterdagavond rond half acht in zijn winkel aan de Van Onselenstraat, onder bedreiging van een vuurwapen, gedwongen mee te gaan in een gereedstaande auto. Tijdens de ontvoering werden diverse schoten in de zaak gelost.

Gealarmeerd politiepersoneel van Rotterdam-Zuid kon aan de hand van het kenteken van de gebruikte auto, dat door oplettende getuigen was genoteerd, een nader onderzoek instellen.

Korte tijd later werd de betreffende auto rijdend gezien op de Wolphaertsbocht. Hier werd met behulp van een speciale procedure (BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) de bestuurder uit het voertuig gepraat. De verdachte volgde echter de aanwijzingen van het politiepersoneel niet op en ging ervandoor. Hierop werden door de politiemensen, twee waarschuwingsschoten gelost. Dit leidde echter niet tot de aanhouding.

Korte tijd later meldde de verdachte zich bij politiepersoneel die een nader onderzoek instelde naar de auto. De 22-jarige Rotterdammer werd vervolgens aangehouden. Door personeel van het Arrestatieteam werd in een woning in Rotterdam-Zuid een tweede verdachte, en eveneens 22-jarige man aangehouden. Ook hij is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):