dinsdag, 7. februari 2006 - 8:29

Twee woningbranden in Roermond

Roermond

In de nacht van maandag op dinsdag hebben in Roermond twee branden gewoed. Hierbij zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie dinsdagochtend. Kort na 03.00 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand aan de Schouwberg.

Hier smeulde het plafond van de begane grond. Het afgelopen jaar was in deze woning een open haard geplaatst waarbij een van de plafondbalken was ingemetseld in de schoorsteen. Deze balk is gaan smeulen en dat leidde tot de brand. De brandweer heeft het plafond voor een groot gedeelte open moeten breken en daarna stutten. De bewoners konden het pand tijdig verlaten.

Na deze brand kon de brandweer doorrijden naar de Bethlehemstraat waar in een appartement op de bovenste verdieping van een voormalig kantoorpand brand was ontstaan. De twee bewoners waren wakker geworden van de rook en hebben zichzelf op tijd in veiligheid weten te brengen. Ook de 5 bewoners van de vier aangrenzende appartementen konden zich tijding in veiligheid brengen. Het bovenappartement heeft zware rook en waterschade opgelopen. Het vuur is beperkt gebleven tot de woonkamer van het appartement en is gedeeltelijk uit zichzelf gedoofd door gebrek aan zuurstof. De twee honden van de bewoners overleefden de brand niet en zijn in de rook gestikt.

Om kwart over vijf had de brandweer de situatie volledig onder controle. Over de oorzaak van de brand in de Bethlehemstraat is nog geen uitsluitsel te geven. De schade bij beide branden is aanzienlijk. Hoe groot die schade precies is zal onderzoek moeten uitwijzen.
Provincie:
Tag(s):