zaterdag, 1. juli 2006 - 11:01

Twee zwaar gewonden na explosie op plezierjacht

Drimmelen

Bij een gasexplosie op een pleziervaartuig zijn vrijdagavond een man en een vrouw zwaar gewond geraakt. Het gaat om een echtpaar afkomstig uit Made. De man en vrouw liepen ernstige brandwonden op. Het ongeval gebeurde rond 21.50 uur in Nationaal Park De Biesbosch.

Het echtpaar verbleef op het moment van de ontploffing op een stalen motorkruiser in het Gat van de Plomp, nabij Drimmelen. Door nog onbekende oorzaak vond er een gasexplosie plaats op de boot, waarbij de gehele opbouw uit elkaar werd geblazen. Alleen het drijvende onderste deel van de boot bleef over.

Op de plaats van de explosie zijn de beide de slachtoffers eerst gestabiliseerd, voordat zij werden overgebracht naar de nieuwe jachthaven in Drimmelen. De vrouw (leeftijd nog onbekend) is met ernstige brandwonden aan haar beide handen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Haar 48-jarige man is in het Amphiaziekenhuis in Breda opgenomen.

Het Korps Landelijke Politie Diensten onderzoekt samen met de technische recherche de toedracht van het ongeval. De politie heeft het restant van het plezierjacht inmiddels naar de haven van Drimmelen gesleept.
Provincie:
Tag(s):