maandag, 6. maart 2006 - 16:12

Tweede aanhouding dodelijke vechtpartij Den Helder

Den Helder

In verband met een dodelijke vechtpartij in Den Helder zijn twee mannen aangehouden. De tweede meerderjarige verdachte heeft zich zondagmiddag zelf bij de politie gemeld. Op zaterdagavond had de politie Noord-Holland Noord de eerste minderjarige verdachte reeds aangehouden. Het slachtoffer van de vechtpartij is een zeventienjarige jongen uit Den Helder.

Beide verdachten zijn afkomstig uit Den Helder. De mannen worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de fatale vechtpartij.

Zaterdagochtend belden twee personen aan bij het woonhuis van het slachtoffer. Nadat de moeder van het slachtoffer de deur had geopend, vielen de twee mannen het slachtoffer aan. Na het handgemeen bleef het slachtoffer zwaar gewond achter terwijl de twee belagers er vandoor gingen. Uiteindelijk is de jongen in ziekenhuis van Alkmaar aan zijn verwondingen overleden. De politie gaat er vanuit dat de verdachten gebruik hebben gemaakt van een steekwapen.

De politie heeft direct daarna een twaalf man sterk rechercheteam opgestart. Het onderzoek richt zich nu op de aanleiding van het dodelijke incident en de rol die de verdachten daarin speelden.
Provincie:
Tag(s):