zaterdag, 14. oktober 2006 - 10:02

Tweede geval van legionellabesmetting in Roerstraat

Utrecht

Het Mesos-ziekenhuis heeft bij de GG en GD melding gemaakt van een tweede legionella besmetting in de Roerstraat in de Utrechtse Rivierenwijk. Het betreft een bewoner van hetzelfde huizenblok van waaruit woensdag ook een van de bewoners met legionella in het ziekenhuis werd opgenomen.

De bewoners van het huizenblok aan de Roerstraat zijn vrijdagavond ingelicht. Zaterdagmorgen is er een inloopbijeenkomst belegd voor bewoners met vragen.

Het bewuste woonblok aan de Roerstraat heeft een collectieve warm watervoorziening. Waterleidingbedrijf Vitens heeft, naar aanleiding van de eerste besmetting, in drie woningen watermonsters genomen die nu op de aanwezigheid van legionella worden onderzocht. De uitslag daarvan wordt uiterlijk op maandag 23 oktober verwacht.
Hoewel zekerheid over de bron van de legionellabesmetting nog niet is te geven, is de kans groter geworden dat de bewoners de besmetting in hun woning hebben opgelopen.

Vrijdagmorgen heeft woningcorporatie BO-EX in de woningen speciale douchekoppen aangebracht, die verdere besmetting moeten voorkomen. De VROM inspectie heeft vandaag de centrale warmwatervoorziening geïnspecteerd en daarbij geen bijzonderheden geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):