woensdag, 24. mei 2006 - 10:24

Tweede verdachte aangehouden in zaak Deborah Rosiek

Dinsdagochtend rond half negen is in een woning in Zaandam een tweede verdachte in de zaak Rosiek aangehouden. Rechercheurs van Bureau Opsporing District Zuid vielen het huis van de 39-jarige man binnen. Hij is overgebracht naar een cellenblok in Amsterdam. Het onderzoek duurt voort.

Zondagochtend hebben rechercheurs van Bureau Opsporing district Zuid een 43-jarige man aangehouden in verband met de zaak Deborah Rosiek. De verdachte werd in een woning in het Noord-Hollandse Zwaag aangehouden. Het onderzoek vindt plaats onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam.

Deborah Rosiek is sinds 15 juni 2003 vermist. Zij was in verwachting van een tweeling en kon in geen geval zonder medische begeleiding bevallen. Door de gevolgen van de zwangerschap kon zij moeilijk lopen en was niet meer zo mobiel. Zij is niet verschenen voor de ziekenhuisopname op 18 juni 2003. Bij het ontbreken van medische hulp bestond direct levensgevaar voor moeder en kinderen. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat Deborah ROSIEK en haar ongeboren kinderen zeer waarschijnlijk door een misdrijf om het leven zijn gebracht. Haar stoffelijk overschot is mogelijk gedumpt in het IJsselmeer en wel in het watergebied tussen de haven van Muiden en het daar gelegen eiland Pampus. Zoektochten in deze omgeving hebben tot nog toe niets opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):