maandag, 24. april 2006 - 20:38

Tweede verdachte ‘dissrap’ aangehouden

Tilburg

Zaterdag is een tweede verdachte, namelijk een 15 jarige jongen uit Goirle aangehouden voor bedreiging. Deze jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij het hacken van de website van het Mill Hill College van 27 maart jl. Een paar uur lang stond er die avond op de schoolpagina een foto van een gemaskerde persoon en de tekst van een rap.

In de tekst werden leraren van de school bedreigd en beledigd. De school haalde na de ontdekking de site uit de lucht. Een van de wijkagenten van Goirle werd de volgende dag door school geïnformeerd waarna een onderzoek werd gestart. Door de school werd een intern onderzoek ingesteld waarbij duidelijk werd dat de eerder aangehouden 16-jarige leerling als verdachte kon worden aangemerkt. Hierop is de knaap ontboden aan het bureau en met toestemming van de Officier van Justitie formeel aangehouden.

Hij gaf toe dat hij de website gekraakt had en de beledigende teksten had geplaatst. Het vervolg onderzoek leidde tot de 15 jarige medeverdachte, eveneens leerling van het College. Deze jongen wordt verdacht van het vervaardigen, danwel bewerken van de zogenaamde “dissrap�.
Provincie:
Tag(s):