vrijdag, 3. maart 2006 - 15:03

Tweeling bekent poging overval

Hoogezand

Met de aanhouding van twee 22-jarige mannen uit Hoogezand en Leiden, tweelingbroers, heeft de politie onlangs de poging overval op een taxichauffeur opgelost.

De 49-jarige taxichauffeur uit Scheemda, die werkt voor een taxibedrijf in Sappemeer, had op 1 februari de tweelingbroers en twee jonge vrouwen opgepikt in de Kerkstraat. Bij het station aan de Stationsstraat stapten zij uit, waarna de vrouwen waren weg gelopen. Hierop werd de chauffeur naar de pasagiersstoel gelokt, omdat één van de broers zijn krukken liet vallen. De 49-jarige bukte zich om de krukken te pakken. Hij werd vervolgens met een slagvoorwerp op zijn achterhoofd geslagen door de andere broer. De man werd gedwongen om zijn taxi achter te laten. De broers stapten in de taxi en reden weg. De auto werd later door de politie aan de noordzijde van het station gevonden.

Beide verdachten zitten nog steeds vast. Zij hebben geen antecedenten. De taxichauffeur heeft ten gevolge van de overval een flinke buil op zijn hoofd opgelopen. Hij heeft daarnaast psychische problemen overgehouden aan het incident. Hij wil liever niet meer betaalde taxiritten doen. De politie heeft het onderzoek afgerond
Provincie:
Tag(s):