maandag, 6. november 2006 - 15:04

Tweetal bekent vernielingen Joodse begraafplaats

Sittard

Met de bekentenis van een 16-jarige inwoner van Schimmert en een 20-jarige inwoner van Beek, heeft de politie de vernielingen van graven op de Joodse begraafplaats aan de Putbroekerweg in Beek opgelost. Deze vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het tweetal bekende de vernielingen op het kerkhof te hebben gepleegd, nadat zij werden verhoord in het onderzoek naar gepleegde vernielingen aan auto's afgelopen weekend in Beek.
De 16- en 20 jarige verdachten pleegden de vernielingen toen zij, na een avondje stappen, op weg naar huis waren en het nodige aan alcohol hadden genuttigd. Uit het ingestelde onderzoek is niets gebleken van antisemitische motieven, aldus de politie.

Het tweetal wordt samen met twee andere verdachten, die in verband met het vernielen van autospiegels, het afgelopen weekeinde in Beek zijn aangehouden, dinsdag aan de officier van justitie in Maastricht voorgeleid. Een vijfde verdachte is, in verband met zijn geringe aandeel aan de vernielingen, in vrijheid gesteld.

De recherche onderzoekt verder of de vijf aangehouden jongeren ook verantwoordelijk zijn voor andere vernielingen die met name de afgelopen tijd in Beek en omgeving zijn gepleegd.
Provincie:
Tag(s):