donderdag, 9. november 2006 - 14:30

Twente Rock Festival

Enschede

Zaterdag 18 november wordt in Go-Planet het Twenterock-festival gehouden. Diverse bands uit de zestiger- en zeventiger jaren zullen daar, zoveel mogelijk in originele bezetting, nog éénmaal optreden. De avond wordt afgesloten met een concert van de legendarische Wishbone Ash.

Jonge mensen hebben vaak geen idee hoe rijk de muziekgeschiedenis van onze regio is. Door de jaren heen heeft Twente een serie bands opgeleverd die van grote Nederlandse klasse waren. Een aantal van de bekendste bands van toen treden nog éénmaal voor het voetlicht.

Uit Haaksbergen komen the ROAMERS die eind zestiger jaren zijn opgericht. Zij zijn de laatste jaren weer met veel succes actief. Uit Almelo komen the SPURS, ook een 60-er jaren band, die nog steeds volle zalen trekken. En natuurlijk the BUFFOONS, een groep met samenzang van de bovenste plank.

Verder zijn er optredens van de alternatieve rockband BLOCK, Blues-band The FIRST MOVE en HANS BOOM, zanger/muzikant van de muziekscène uit deze regio.
De laatste band van de avond is Martin Turner's WISHBONE ASH. Een legendarische gitaar-harmonische blues band uit Engeland die in 70-er en 80-er jaren een enorme bekendheid genoot in Europa en Amerika.

De presentatie van het festival is in handen van de in Lattrop geboren zangeres MARGA BULT. Ook Marga trad in haar tienerjaren al op met diverse orkesten in Twente en omstreken. Zij zal de avond openen met een speciaal optreden.

Volgens initiatiefnemer Wim de Vos, zelf basgitarist in o.a. de rockband Block, werd het tijd om op deze Twentse's trots weer nieuw licht te laten schijnen.

Het festival begint om 19.00 uur in Go Planet nabij het Arke Stadion te Enschede. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en op diverse voorverkooopadressen. Meer info is te vinden op de website twenterock.nl
Provincie:
Tag(s):