zondag, 5. maart 2006 - 17:12

Twente wint opnieuw streekderby

Ook de tweede streekderby van het seizoen is een prooi geworden voor FC Twente. Na in Almelo al met 0-4 te hebben gewonnen, werd in eigen stadion Heracles met 2-0 verslagen.

Een terechte overwinning, want de bezoekers waren over negentig minuten gezien nauwelijks gevaarlijk en bleken toch wel heel erg hun spelmaker Stefaan Tanghe te missen.

Vanaf het beginsignaal domineerde FC Twente en in de 21e minuut kwam de ploeg ook op voorsprong. Blaise N'Kufo stuurde Sharbel Touma op links weg. Die controleerde de bal goed en schoot in de korte hoek raak: 1-0.

In de 38e minuut kreeg de Enschedese formatie de ideale gelegenheid om de voorsprong uit te bouwen. Marnix Smit sloeg de bal weg boven het hoofd van Peter Niemeyer, waarna N'Kufo vanaf elf meter mocht aanleggen. Keeper Martin Pieckenhagen keerde de inzet.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. In de 54e minuut werd het duel reeds beslist. N'Kufo legde de bal terug vanaf de achterlijn, waarna Patrick Gerritsen vanaf 14 meter de bal in een keer op de slof nam: 2-0. Het was dat FC Twente in de resterende speeltijd slordig met de kansen omging, anders was de score nog hoger uitgevallen.