vrijdag, 20. oktober 2006 - 11:58

Twentebad zaterdag weer open

Hengelo

Het recreatiebad in het Twentebad gaat zaterdag weer open. Het bad werd dinsdag 17 oktober gesloten, nadat bij onderzoek betonrot was geconstateerd in de pilaren van het bad. De pilaren worden nu voorzien van stalen kappen, om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en om te voorkomen dat er meer schade ontstaat.

Het bad werd gesloten omdat bij onderzoek door de gemeente was gebleken dat betondeeltjes uit de pilaren loslieten en naar beneden vielen. Uit onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf blijkt, dat de wapening in de pilaren is aangetast. Het vochtige milieu en de chloordampen in het zwembad is vermoedelijk de oorzaak. Dit komt vaker voor in zwembaden. De bezoekers hebben geen gevaar gelopen.

Om het bad toch weer veilig te kunnen openen, heeft de gemeente besloten om alle pilaren in het bad tijdelijk te voorzien van een kap van RVS-staal. Er wordt onderzocht naar een permanente oplossing om de schade te herstellen. Mogelijk worden de reparaties komende zomer uitgevoerd, als het buitenbad weer is geopend. Bij het onderzoek is vastgesteld dat het beton in elk geval weer te repareren is.

Het doelgroepenbad en instructiebad zijn gewoon geopend.
Provincie:
Tag(s):