vrijdag, 12. mei 2006 - 21:15

Twents Gitaar Festival

Enschede

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei vindt in theater Concordia in Enschede voor de eerste keer het Twents Gitaar Festival plaats. Dit unieke festival biedt een frisse kijk op de klassieke en akoestische gitaar: met 7 concerten, masterclasses, een concours en een open podium in café Samsam is er veel te zien en te doen. Kortom het Twents Gitaar Festival is de plaats om je muzikale horizon te verbreden of om gewoon te genieten van mooie gitaarklanken…

Speciaal voor dit festival komen de topgitaristen Yves Storms (België), Marcyn Dylla (Polen), Robert Horna (Polen) en Enno Voorhorst (Nederland) naar Enschede en verzorgen elk een klassiek concert. Hun programma’s variëren van barok (o.a. J.S. Bach) via Spaanse muziek naar de Zuid Amerikaanse klanken van Augustin Barrios Mangoré en de Argentijnse Tangokoning Astor Piazzolla.

Het Twents Gitaar Festival besteedt niet alleen aandacht aan de klassieke gitaar. Zo verzorgt op zaterdag 27 mei de Twentse musicus/cabaretier Andre Manuel een singer-songwriterconcert waarin hij eigen werk, veelal in het Twents gezongen, ten gehore zal brengen.
De overige twee concerten van het festival worden verzorgd door Jim ten Boske en Duo NIHZ.

Tijdens het weekend zijn er gratis te bezoeken masterclasses en workshops. Op de vrijdag geeft Jim ten Boske, workshops 'improviseren' op de klassieke gitaar. Bobby Rootveld geeft op dezelfde dag workshops 'podium presentatie' terwijl Robert Horna masterclasses 'klassiek gitaar' verzorgt. Op zaterdag worden er masterclasses klassiek gitaar gegeven door Yves Storms en Marcyn Dylla.

Het zwaartepunt van het festival ligt op zondag wanneer naast de concerten van Jim ten Boske, Enno Voorhorst en Yves Storms, ook het Scharpach-Gitaarconcours plaatsvindt. Dit concours wordt gehouden in de categoriën: jonge gitaristen t/m 15 jaar, amateurgitaristen van 16 jaar en conservatoriumstudenten & professionals.
De conservatoriumstudenten en professionals strijden om een hoofdprijs van maar liefst 750 Euro.

Wanneer u gewoon even lekker wilt genieten van een hapje en een drankje onder het genot van mooie gitaarmuziek kunt u terecht bij café Samsam waar het hele weekend gitaristen hun kunsten kunnen vertonen op het open podium.

Kaarten
Lunch concerten op vrijdag en zaterdag: € 7.50.
Avondconcert op vrijdag en zondag: € 10.-.
Avondconcert op zaterdag: € 12.50.
Een dagticket voor de zondag (tot 18:00 uur): € 12.50.
Een passe partout voor alle activiteiten: € 50.-
Provincie:
Tag(s):