zondag, 30. juli 2006 - 1:09

Twents Waypoint sluit overeenkomst met ANWB

Notter

Het Twentse navigatiebedrijf Waypoint brengt in samenwerking met de ANWB een nieuw softwareprogramma voor het maken van routes. Het programma ‘Onroute’ is speciaal ontworpen om ‘mooie routes’ te maken. Het kan voorkeur geven aan bijvoorbeeld wegen door bossen en langs water, in plaats van louter de meeste efficiente route aan te bieden. Het programma is in eerste instantie gericht op de motorrijder, maar ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld cabriorijders en camper-eigenaren. Routes kunnen ondermeer worden geladen in tomtom en garmin-navigatietoestellen.

Het programma wordt gelanceerd in samenwerking met het leidende motortijdschrift ANWB Promotor, maar zal ook te koop zijn bij de ANWB- en andere winkels. Volgend jaar volgen wellicht varianten voor andere doelgroepen, mogelijk zelfs voor de wandelaar en fietser. Onroute zal vanaf medio september leverbaar zijn.

ANWB Promotor verwacht veel van de samenwerking met Waypoint en noemt de concentratie op 'vrijetijdsnavigatie' vernieuwend en verfrissend. Bij de motorrijder stond Waypoint daardoor al zeer positief bekend; het product biedt echter ook mogelijkheden voor een veel bredere gebruikersgroep.

Het programma Promotor OnRoute is voor Nederland compleet nieuw. Het is het eerste programma dat niet kijkt naar de meest efficiënte route, maar naar de mooiste route. Aanwezigheid van water, bossen en bochten levert pluspunten. En dat levert heel andere routes op dan van gangbare navigatiesystemen. Die laten de gebruiker vooral over snel- en provinciale wegen gaan. OnRoute wijst de mooie weg: de route is het doel, niet de bestemming.

Onroute kan zo’n route niet alleen in detail uitprinten, maar ook exporteren naar de navigatiesystemen van ondermeer Garmin, TomTom en Navigon. Bovendien is het mogelijk de route tevoren te bekijken in het programma Google Earth, waarbij je tevoren als het ware met een camera over de route ‘vliegt’.

Binnen OnRoute is het zelfs mogelijk om een willekeurige startplek, ergens in Europa (incl. Oost Europa) in te geven, en daarbij de te rijden afstand. OnRoute zal dan verschillende mogelijkheden doorrekenen en een rondrit voorstellen, voorzien van een waardering met sterren. Twee sterren is een leuke route, vijf sterren is grandioos.
Daarnaast bevat Onroute zo’n 800 voorgeprogrammeerde routes in meer dan twintig europese landen.

Waypoint staat bekend als enige in de Benelux een uiterst gespecialiseerde winkel in navigatie-systemen te hebben. Daarbij is specifieke aandacht voor vrijetijdsnavigatie, met bijvoorbeeld toestellen die waterdicht zijn, een lange acculevensduur hebben en zelfs alle bospaden van Nederland kennen.

Waypoint was pionier in navigatieland en is daarbinnen al ruim zeven jaar actief. De hoofdvestiging is in Notter, nabij Rijssen; Waypoint heeft een nevenvestiging in Moordrecht nabij Gouda.

Het bedrijf heeft verschillende samenwerkingsverbanden, ondermeer met de wandelbond KNBLO-NL en NOC-NSF.
Categorie:
Tag(s):