vrijdag, 29. september 2006 - 17:59

Twickelstad FM gestopt met kabeluitzendingen

Delden

Het bestuur van Twickelstad FM heeft besloten per direct de samenwerking met FM plus te beëindigen. Dat betekent dat de door Twickelstad FM geproduceerde uitzendingen vanaf vandaag niet meer via het Twentse kabelnet te beluisteren zijn. De uitzendingen blijven wel gewoon via de website van Twickelstad FM te beluisteren.

Reden voor dit drastische besluit is een inmiddels hoog opgelopen conflict tussen Essent Kabelcom en de directie van FM plus, licentiehouder voor het uitzenden via het Twentse Kabelnet. Het bestuur van Twickelstad FM vindt het onverantwoord om onder de huidige omstandigheden door te gaan met het produceren van radio-uitzendingen. “Het kan niet zo zijn dat Twickelstad FM als productiebedrijf wordt meegesleurd in dit conflict�, aldus voorzitter Wim Aarsen.

Eind 2003 tekenden FM Plus en de toen nog Deldense lokale omroep Twickelstad FM een overeenkomst, waarin werd afgesproken dat Twickelstad FM de programma’s voor FM plus zou verzorgen. FM Plus zou zich er als licentiehouder voor inzetten om het station regionaal op de kaart te zetten. Door interne meningsverschillen en bestuurswisselingen bij FM Plus is dat laatste echter nooit van de grond gekomen, met als gevolg dat reclame-inkomsten achterbleven. Bovendien besloten in mei van dit jaar zowel de programmaraad van Cogas als Essent Kabelcom, dat de licentie van FM plus om uit te zenden via hun kabelnetten niet zou worden verlengd.

Voorzitter Aarsen benadrukt dat Twickelstad FM, dat vorig jaar november nog verhuisde naar een nieuwe studio, doorgaat met het produceren van radio-uitzendingen. “Binnen onze organisatie werken mensen met een hart voor radio en ondanks deze tegenvaller is de motivatie groot om door te gaan� In welke vorm dat zal zijn wil de voorzitter in het belang van de onderhandelingen niet zeggen. Vooralsnog zijn de uitzendingen van Twickelstad FM alleen via de website www.TwickelstadFM.nl te beluisteren.
Provincie:
Tag(s):