maandag, 18. september 2006 - 20:43

UEFA bezoekt stadions EURO 2007

Een delegatie van de UEFA bezoekt de komende dagen de vier stadions waar volgend jaar de wedstrijden van het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar op het programma staan. Samen met een KNVB-vertegenwoordiging onder leiding van toernooidirecteur Harry Been inspecteren de UEFA-mensen de faciliteiten in de stadions van Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen.

Zij zullen in het bijzonder aandacht schenken aan de voetbaltechnische aspecten (veld, kleedkamers, licht), beschikbare ruimtes (kantoor en ontvangst), de marketingmogelijkheden (hospitality en reclame-uitingen) en werkomstandigheden voor de media (televisie, perstribune, perskamer). Namens UEFA is in ieder geval Event manager Marcello Alleco aanwezig.

In Arnhem staat ook een bezoek aan het stadhuis en het provinciehuis gepland. Op vrijdag 24 november vindt in Arnhem de loting plaats voor de eindronde.

Tijdens het eerste gedeelte van de rondgang door het stadion kunnen vertegenwoordigers van de media desgewenst meelopen. Na afloop van de volledige tour zijn de vertegenwoordigers van UEFA en KNVB korte tijd beschikbaar voor een kort verslag van de site visit en het beantwoorden van vragen van de media.

Het Europees kampioenschap wordt van 10 tot en met 23 juni 2007 gehouden. Komende maand worden zeven play-offwedstrijden gespeeld, waarvan de winnaars zich met Nederland kwalificeren voor het eindtoernooi.
Categorie:
Tag(s):