dinsdag, 4. april 2006 - 21:44

UEFA Cup Tour te kostbaar

Eindhoven

De ambitieuze plannen voor de UEFA Cup Tour bleken te kostbaar. Daarom is het programma ingekort. Op vrijdag 17 maart zal de UEFA Cup in Eindhoven arriveren. Tot de finale – die op 10 mei in het Philips Stadion wordt gespeeld – toert de UEFA Cup door de regio, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen de bokaal in het echt te aanschouwen. De cup zal onder meer drie dagen staan te pronken in de Heuvel Galerie.

Voetbalfans kunnen daar gratis met de cup op de foto. De UEFA Cup Tour voert ook langs een aantal gemeenten in de regio. Elke woensdagmiddag is de cup te gast bij een amateurvoetbalclub. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de KNVB.

De UEFA Cup weegt 15 kg. De beker zelf is van zilver, de voet is van geel marmer. De beker kostte destijds € 23.000,- en heeft, in tegenstelling tot de Europacup I, geen oren. Om te voorkomen dat de beker wordt beschadigd of ontvreemd, wordt hij door personeel van een beveiligingsbedrijf bewaakt. Deze beveiligingskosten lopen behoorlijk op, waarom het eerder gepubliceerde schema van de UEFA Cup Tour is ingekort.

Eindhoven is er trots op om gastheer te zijn van de finale van de UEFA Cup op 10 mei. De gemeente heeft een speciale tijdelijke website gelanceerd waar bezoekers meer informatie kunnen vinden over de kwartfinales en de halve finales, over de stad zelf en uiteraard over de actuele data van de Cup Tour.
Provincie:
Tag(s):