donderdag, 20. juli 2006 - 21:01

UFO’s of fenomeen?

Regio

Naar aanleiding van een bericht in het Noord-Hollands Dagblad kreeg L.Signor uit Warenhuizen deze week tientallen meldingen binnen van UFO’s in de regio Alkmaar. Zijn het UFO’s of is het een fenomeen van oplichtende wolken waar we mee te maken hebben?

Signor was een van de melders en riep in deze krant op hem te bellen om de meldingen te vergelijken. Zijn telefoon stond gisteren roodgloeiend. Vele tientallen mensen hebben vreemde dingen in de lucht gezien de afgelopen dagen.

Ook de redactie Blik op Nieuws kreeg afgelopen week meerdere meldingen van mensen die meenden een ‘vliegende schotel’ te hebben gezien. Vrijdag kreeg onze redactie een foto van een van onze lezers. De foto is gemaakt in de buurt van Schiphol in de richting het Noorden. Of het gaat om een vliegende schotel is nog maar de vraag. Wat het wel is blijft ook voor ons een groot vraagteken.

In Heerhugowaard werd dinsdag een oranje streep gezien met een rond ding eraan en een wandelaar in Oudorp zag een object dat op een raket leek en nogal laag vloog zonder geluid te maken. In Purmerend zag iemand op 16 juli drie zilverkleurige ronde objecten.

De Telegraaf berichtte op 16 juli al dat er deze dagen kans is om een bijzonder hemel fenomeen waar te nemen. De afgelopen dagen zou het fenomeen al meerdere keren te zien zijn geweest. In Duitsland zou dat al voor UFO meldingen gezorgd hebben. Het zou veroorzaakt worden door oplichtende wolken, die door de Telegraaf 'Nachtwolken' worden genoemd. Het zou hier gaan om grote hoeveelheden stofdeeltjes die zich op grote hoogte, 80 kilometer, in de atmosfeer bevinden. Door de zeer lage temperatuur op deze hoogte zou zich een laagje ijs afzetten op de stofdeeltjes die vervolgens zonlicht reflecteren.

De meeste zomers gaan voorbij zonder een dergelijk fenomeen, maar dit jaar zijn de omstandigheden optimaal. Ook in de ons omringende landen zal het te zien zijn.

Dus UFO of ‘Nachtwolken’ wie zal het zeggen………..
Provincie:
Tag(s):