dinsdag, 10. oktober 2006 - 13:21

Uilendagen Natuurhistorisch Museum Maastricht

Maastricht

In de herfstvakantie organiseert het Natuurhistorisch Museum Maastricht twee activiteiten over uilen. Op woensdag 18 oktober is er een ‘pluismiddag’; op zondag 22 oktober zijn er bovendien levende uilen aanwezig.

Op woensdag 18 oktober kunnen kinderen van 8-12 jaar onder begeleiding aan de slag met uilenballen. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur laten we zien welke soorten uilen je in Limburg kunt tegenkomen en kunnen kinderen zélf onderzoeken wat de Kerkuil uit de omgeving van Mheer gegeten heeft, door botjes uit de braakballen te pluizen.

Op zondag 22 oktober staat het Natuurhistorisch Museum Maastricht helemaal in het teken van uilen. Van 14.00 tot 17.00 uur kan iedereen terecht bij het museum aan het De Bosquetplein in Maastricht, voor de volgende uilen-activiteiten:

Uilenshow: de “uil�-valkenier is aanwezig met meerdere uilen, de kleinste uil ter wereld maar ook een oehoe en nog veel meer. Over deze vogels zal hij deze middag tekst en uitleg geven. Natuurlijk zal de “uil�-valkenier vertellen wat uilen lekker vinden en mag jij ook een uil op je arm vasthouden.

Braakbalpracticum: ga zelf aan de slag met de braakballen van uilen, en ontdek wat er bij Nederlandse uilen zoal op het menu staat. Zijn uilen inderdaad dol op muizen, of eten ze ook andere dieren? Onder deskundige begeleiding kun je zelf die vraag beantwoorden, door de botjes uit de braakballen pluizen
Provincie:
Tag(s):