zondag, 5. maart 2006 - 12:32

Uit de hand gelopen grap kost veel politie-inzet

Rotterdam

Een uit de hand gelopen grap kostte vrijdagavond veel politie-inzet. Een 16-jarige jongen en zijn 41-jarige oom, beide Rotterdammers, wilden een 18-jarige vriend van de jongen laten schrikken.

Rond half elf liepen de twee jongens in het park langs de Weldamsingel, toen de oom op hen afkwam en deed alsof hij het neefje neerstak. Vervolgens deed hij alsof hij een vuurwapen pakte en richtte op de jongen en liet, vermoedelijk met vuurwerk, knallen horen, waardoor het leek alsof er geschoten werd. De jongen schrok en ging er vandoor. Hij belde bij iemand aan om de politie te laten waarschuwen.
Niet alleen voor de jongen, ook voor andere getuigen was het incident als echt overgekomen. Omdat het zou gaan om een mogelijke steek- of schietpartij en er vermoedelijk nog ergens een slachtoffer zou zijn, werd door de politie groot ingezet. Het park werd afgezet en doorzocht en er werd een zoekactie gestart in de omgeving. Intussen waren de oom en zijn neefje naar huis gegaan. Toen zij later de 18-jarige vriend gingen zoeken, die op het politiebureau zat, werd duidelijk dat het incident bedoeld was als grap.

De jongen en zijn oom zijn aangehouden voor het doen van vals alarm. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast zullen de kosten van de politie-inzet op hen verhaald worden.
Provincie:
Tag(s):