vrijdag, 30. juni 2006 - 8:38

Uitbreiding bewaakte fietsenstalling Zusterplein

Middelburg

De bewaakte fietsenstalling op het Zusterplein is vergroot met negentig extra parkeerplaatsen. Frank Streng (wethouder Verkeer) opende donderdag de stalling. Dit deed hij samen met de fietsersbond, de Vereniging Ondernemers Middelburg en Stichting Arduin.

Met de opening van de fietsenstalling is een promotie-campagne gestart die de hele zomer duurt. Er zijn flyers gemaakt met daarin twee bonnen die recht geven op eenmalig gratis gebruik van de stalling. De flyers worden regelmatig uitgedeeld. Ook bij de kassa’s van diverse winkels zijn de flyers verkrijgbaar. Binnenkort wordt de bewegwijzering naar de fietsenstalling verbeterd.

De bewaakte fietsenstalling is een project van Stichting Arduin. Het gebruik van de stalling kost 45 cent per dag. De voorziening is iedere dag open, behalve op zondag. Mensen kunnen er ook naar het toilet.

De uitbreiding is één van de maatregelen van het Middelburgse fietsparkeerplan binnenstad. De bedoeling is overlast van kris-kras geparkeerde fietsen in winkelstraten en op pleinen te verminderen. De gemeente blijft het gebruik van alle fietsparkeerplaatsen in de binnenstad nauwlettend volgen.
Provincie:
Tag(s):