woensdag, 18. oktober 2006 - 11:47

Uitbreiding brandweerkazerne Goes

Goes

De hoofdpost van de Goese brandweer aan de Oranjeweg wordt uitgebreid en verbouwd. De kazerne wordt aan de zuidkant uitgebreid met ondermeer twee leslokalen van respectievelijk 48 en 60 vierkante meter, die door middel van een paneelwand samen zijn te voegen. Verder komt er een voertuigstalling van 227 vierkante meter, met daarin ruimte voor voor 6 voertuigen, 10 werkplekken voor het beroepspersoneel en een archiefruimte.

Het rechter deel van het huidige gebouw, waarin nu de kantoorruimtes en de leslokalen zijn gevestigd, zal bovendien verbouwd worden.

Op de begane grond blijft de huidige indeling bestaan maar wordt het aantal werkplekken teruggebracht van acht naar vijf en zal er een kleine overlegruimte worden ingericht. Op de 1e verdieping, waar tot nu toe een leslokaal en vier werkplekken waren, wordt de indeling zodanig veranderd dat er een ruimte ontstaat voor drie werkplekken en een grote overlegruimte. Tussen het gedeelte van de nieuwbouw en het bestaande gebouw zal een soort patio ontstaan.

De uitbreiding van de kazerne was noodzakelijk omdat in de afgelopen jaren door diverse ontwikkelingen het aantal beroepsformatiekrachten aanzienlijk is uitgebreid en nog verder zal uitbreiden. De uitbreiding is verder noodzakelijk omdat in de komende jaren de Goese hoofdpost ook een belangrijke steunpuntfunctie krijgt binnen de Veiligheidsregio Zeeland.

Ook het wagen- en containerpark van het korps is, met name door meer regionaal materieel, zodanig gegroeid dat enkele haakarmunits al langere tijd buiten moeten staan. De nieuwbouw en de verbouwing zullen naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal 2007 afgerond zijn.
Provincie:
Tag(s):