maandag, 13. maart 2006 - 13:22

Uitdaging voor jonge automobilisten

Regio

Jonge Drentse automobilisten kunnen zich vanaf maandag 13 maart aanmelden voor Trials 2006 - the ultimate driving test. Met het maken van een noodstop in een van de Trials-auto's gaf Sipke Swierstra, Gedeputeerde voor verkeer van de provincie Drenthe het startschot voor de campagne. De rijvaardigheidstraining, die voor het tweede jaar wordt georganiseerd, heeft tot doel om jonge automobilisten tot betere verkeersdeelnemers te maken. De eerste Trials trainingsdag vindt plaats op donderdag 18 mei.

Trials 2006 is een vervolg op een succesvolle pilot die vorig jaar in zuidwest Drenthe werd gehouden en waaraan meer dan 275 jonge automobilisten hebben deelgenomen. Tijdens een trainingsdag op het TT-circuit in Assen worden jongeren, na een korte theoretische inleiding, via een bermproef, noodstops, slips en het zelf besturen van een vrachtwagen, bewust gemaakt van hun rijgedrag en het effect daarvan op andere weggebruikers. Inmiddels is ook uit andere provincies voor het Trials concept belangstelling getoond. Hoogstwaarschijnlijk zal de rijvaardigheidstraining vanaf 2007 ook buiten Drenthe door jonge automobilisten kunnen worden gevolgd.

Vanaf vandaag kunnen jonge automobilisten zich via Trails opgeven voor een van de bijna 50 cursusdagen die vanaf donderdag 18 mei worden georganiseerd. Ook kunnen zij zich aanmelden via het Trials promotieteam, dat acte de présence zal geven bij uitgaansgelegenheden, scholen, enzovoort.

Kosten voor deelname bedragen slechts 50 euro. Net in 2005 is er aan Trials een competitie-element verbonden. Iedere dag levert een winnaar op, waarna alle dagwinnaars eind 2006 zullen strijden voor de titel: The ultimate driver 2006.
Provincie:
Tag(s):