zondag, 25. juni 2006 - 14:16

Uitgaansgeweld

Zowel in Steenwijk als in Zwolle heeft in het afgelopen weekeinde het uitgaansgeweld een aantal slachtoffers voortgebracht. Zo kreeg een man een klap op zijn oog en vielen er over en weer klappen op de Melkmarkt in Zwolle.

Op zondagochtend om 02.45 uur heeft een 35-jarige man uit Steenwijk in een horecagelegenheid aan de Koningstraat een klap op zijn oog gekregen van een andere man. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Op zaterdagochtend rond 04.45 uur vond er op de Melkmarkt in Zwolle een opstootje plaats tussen verschillende personen. Over en weer werden dingen geroepen en ook vielen er aan beide kanten klappen. Dit opstootje kreeg een vervolg toen een 23-jarige man uit Hattem en 20-jarige man (woonplaats onbekend) in een auto stapten. Een 22-jarige Zwollenaar begon namelijk tegen deze auto aan te trappen.

Ook een andere onbekende man begon zich te bemoeien met de ruzie en liep naar de auto. Hij stak daarbij meerdere malen met een mes door het geopende portierraam. Daarbij raakte niemand gewond. Toen de politie arriveerde ging iedereen ervan door. Ook de onbekende man met het mes ging ervan tussen. Deze man heeft een getint uiterlijk, zwart haar in een staartje en hij droeg een zwart t-shirt en een spijkerbroek.

De 22-jarige Zwollenaar die tegen de auto trapte is aangehouden voor vernieling.

Op zondagochtend rond 03.45 uur is in een horecagelegenheid aan de Flevoweg in Kampen een 39-jarige man uit die plaats in zijn oor gebeten door een 34-jarige man uit Tilburg. Het slachtoffer is voor zijn verwonding behandeld in het ziekenhuis. De 34-jarige man is aangehouden en ingesloten op het bureau.

Ook op zaterdagochtend rond 01.45 uur is op het Havenplein een vechtpartij geweest waarbij een grote groep jongeren betrokken was. Een 17-jarige jongen uit Genemuiden en een 28-jarige man uit Genemuiden zijn aangehouden. Beiden mannen hadden ruzie gekregen met een grote groep andere personen uit Genemuiden en sloegen hierbij om zich heen. Beiden mannen zijn door omstanders op de grond in bedwang gehouden. De 28-jarige man had een medewerker van een horecagelegenheid geslagen. Ook probeerde de man bij zijn aanhouding agenten te bijten. Beiden zijn ingesloten op het bureau in Zwolle.
Provincie:
Tag(s):