zondag, 3. september 2006 - 21:08

Uitgaansleven geteisterd door mishandelingen

De politie Twente heeft het afgelopen weekend haar handen vol gehad aan het sussen van opstootjes, het opnemen van aangiften en het aanhouden van verdachten. In de meeste gevallen betrof het meer of minder ernstige mishandelingen, gepleegd in het uitgaansleven van Enschede, Markelo en Almelo.

Jukbeen gebroken
De politie trof vrijdagnacht rond 04.25 uur op de hoek van de Bolwerkstraat/Noorderhagen een man aan die buiten bewustzijn op de grond lag. Het slachtoffer, een 22 jarige man uit Enschede, werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een gebroken jukbeen te hebben opgelopen. Uit getuigenverklaringen bleek het slachtoffer door een groep met mannen en vrouwen te zijn mishandeld. Met meerdere agenten werd in de omgeving naar de daders gezocht, maar deze werden niet gevonden. De oorzaak van de mishandeling is op dit moment niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling
Zondagnacht om 04.00 uur werd door het personeel van een uitgaansgelegenheid aan de Langestraat in Enschede politie verzocht in verband met een vechtpartij binnen. Daar trof de politie een 21 jarige man uit Lauchhammer (D) hevig bloedend aan. Ook stond zijn neus scheef. Later in de ochtend hield de politie een 17 jarige verdachte uit Enschede aan. Gebleken is dat slachtoffer en verdachte om onduidelijke reden een woordenwisseling in de wc hadden gehad. Daarbij zouden de partijen over weer hebben geslagen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Trammelant voor een uitgaansgelegenheid
Zondag nacht werd een man voor een uitgaansgelegenheid in Markelo mishandeld. Ter plaatse was ambulancepersoneel reeds bezig met het behandelen van een 17 jarige jongen uit Markelo. De portiers hielden een taxibusje tegen waarin de vermoedelijke dader zich bevond. Uit verklaringen bleek dat een groep, waartoe het slachtoffer behoorde, met een meisje stond te geinen. Een andere groep bezoekers uit Vroomshoop bemoeide zich hiermeen. Toen escalatie dreigde ging het slachtoffer tussen de groepen staan om de boel te sussen. Hij werd daarbij echter tegen de grond gedrukt en kreeg een aantal klappen, vermoedelijk uitgedeeld door een 21 jarige man uit Vroomshoop. De politie heeft de man uit het taxibusje gehaald en voor mishandeling aangehouden. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Vechtersbazen aangehouden tijdens uitgaansnacht
De politie van Almelo heeft zaterdagnacht rond 01.15 uur aan de Marktplein/Hagenstraat twee mannen van 38 en 22 jaar aangehouden. Zij waren elkaar in het centrum tegengekomen. Tijdens het praten gooide een vriend van de 22 jarige een glas bier over de 38 jarige. Toen de 38 jarige met bier teruggooide werd de 22 jarige boos en gingen zij met elkaar flink op de vuist. De politie heeft de vechtersbazen gescheiden en aangehouden voor mishandeling. Beiden zijn inverzekering gesteld.

Mishandeling
Zaterdagnacht tijdens surveillance op het Waagplein in Almelo werden agenten rond 01.00 uur aangesproken door een 19 jarige man uit Groningen die aangaf mishandeld te zijn door een 16 jongen uit Almelo. De mannen hadden een paar weken geleden ook al ruzie gehad en kwamen elkaar nu weer tegen. De 16 jarige jongen begon nu het slachtoffer zonder reden op zijn gezicht te slaan. De politie constateerde bij het slachtoffer flinke verwondingen aan zijn gezicht. Op basis van het opgegeven signalement kon de verdachte later die nacht worden aangehouden. Gezien de ernst van de mishandeling zou hij inverzekering gesteld moeten worden. Omdat hij minderjarig is mag hij zich thuis beschikbaar houden voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):