woensdag, 8. november 2006 - 9:54

Uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw

Groningen

In de vroege woensdagochtend 8 november omstreeks 00.15 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen de melding binnen dat aan de Beckerweg in Groningen een caravan in brand zou staan. Bij aankomst van de brandweer Groningen bleek dat de brandende caravan inmiddels ook een loods in brand had gezet.

Omdat de loods deel uitmaakt van een bedrijfsverzamelgebouw werd opgeschaald naar grote brand. De brandweer van Groningen kreeg assistentie van het brandweerkorps Harkstede. Om 01.00 uur was de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven.
Door de brand liep de loods veel schade op en hebben de naastgelegen panden voornamelijk rook- en waterschade opgelopen. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De technische recherche van de regiopolitie Groningen doet een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Ongeveer 25 brandweermensen bestreden het vuur. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het betreffende gebied is met linten afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf zal het asbest zo spoedig mogelijk opruimen.
Provincie:
Tag(s):