woensdag, 11. oktober 2006 - 10:18

Uitslaande brand legt videotheek in de as

Driebergen

Een grote brand heeft vannacht een videotheek aan De Sluis in de as gelegd. Omliggende winkelpanden en bovengelegen woningen liepen flinke rook- en waterschade op.
De brand met explosies werd rond half 4 gemeld. Hierop rukte het korps van Driebergen uit. Ter plaatse werd het sein grote brand gegeven. De brandweer uit Doorn, en voertuigen van de regio hebben geassisteerd bij de brand.

Als gevolg van de brand zijn de 28 bewoners van de woningen boven het winkelcentrum geëvacueerd; 27 van hen zijn bij familie of vrienden ondergebracht. Eén bewoner heeft onderdak gekregen in Hotel & Congrescentrum De Bergse Bossen in Driebergen.

De mogelijkheid bestaat dat de brand is aangestoken. De politie heeft korte tijd een 37-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg vast gehouden en verhoord. Echter is de man vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

De gemeente laat vandaag een onderzoek uitvoeren naar de constructie van de woningen en de mogelijke aanwezigheid van asbest.

Later op de middag is er een informatiebijeenkomst gepland voor de geëvacueerde bewoners en de getroffen bedrijven. Dan zal duidelijk zijn wanneer en of de bewoners kunnen terugkeren naar hun woningen. Bij de bijeenkomst zijn naast de burgemeester, de brandweer en de politie ook vertegenwoordigers aanwezig van Slachtofferhulp en Salvage.
Provincie:
Tag(s):