donderdag, 6. april 2006 - 17:24

Uitslag 'The Clash of ...'

Amsterdam

De jonge muzikanten van Lynx hebben woensdagavond in het Amsterdamse Club JV de 8e voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’ op hun naam geschreven. In een spannende strijd versloegen ze de andere twee coverbands die uitverkoren waren voor deze voorronde: CREW! uit Almere en Cavemen uit Amsterdam. CREW! maakt als Public’s Favourite echter nog wel kans op één van de Wild-Cards voor de kwartfinales van Noord-Holland, die later dit jaar in de Heeren van Aemstel worden gehouden.

Met drie zeer gevarieerde coverbands op de line-up beloofde het woensdagavond 5 april weer een gezellige ‘The Clash of the Cover Bands’-avond te worden in Club JV aan de Amsterdamse Regulierdwarsstraat. De eerste band die haar kunsten mocht laten zien, was CREW! uit Almere. Onder leiding van de uitstekende zangeres werd met covers van onder meer Maroon 5, Skunk Anansie en Sass Jordan een prima set uit de hoge hoed getoverd!

Liefhebbers van stevige Powerrock kwamen bij de tweede band van de avond, Cavemen uit Amsterdam, bijzonder goed aan hun trekken. Deze band, waarbij de naam afgeleid is van Rockclub ‘The Cave’ ‘rockte’ er flink op los met hun uitvoeringen van artiesten als Iron Maiden, Marilyn Manson en Van Halen.

Tot slot mocht de Alkmaarse vriendenclub van Lynx aan de bak. Deze band bestaat al zo’n 6 jaar en heeft zich in die tijd tot een heel behoorlijk niveau ontwikkeld. Dat was ook zeker te horen in hun ‘The Clash of the Cover Bands’-optreden van 45 minuten, waarin onder andere Fleetwood Mac, Toto en Bryan Adams de revue passeerden.

Na de inspanningen van het trio coverbands kon de vakjury zich buigen over de prestaties van de bands en tot een oordeel zien te komen. In dat oordeel werd Lynx als vakjury-winnaar van de avond uitgeroepen, zij plaatsen zich voor de volgende ronde; de kwartfinales van Noord-Holland in de Heeren van Aemstel. Daarnaast werd CREW! als Public’s Favourite gehuldigd, zodat zij kans houden op één van de Wild-Cards voor de kwartfinales.

Óók aanstaande woensdag 12 april zijn het weer de covers van top coverbands uit ‘The Clash of the Cover Bands’ wat de klok slaat in Club JV in Amsterdam. Voor deze 9e voorronde zijn de volgende bands geselecteerd:
• Good Company (4-mans Blues, Rock coverband uit Zeist)
• Crackin Up (5-mans Rolling Stones tribute uit Mijdrecht)
• Cup A Soul (12-mans Soul, Funk, Disco coverband uit Hoorn)

Dan zullen de vonken er opnieuw vanaf vliegen in het Amsterdamse Club JV en zal blijken of superlatieven opnieuw te kort voor de optredende bands… Uiteraard is de entree ook dan weer geheel GRATIS! Wees er dus bij in Club JV in de Regulierdwarsstraat, daar waar het allemaal gebeurt op de woensdagavond!
Provincie:
Tag(s):