dinsdag, 24. oktober 2006 - 15:46

Uitspraak Beverwijkse babymoorden

Haarlem

De rechtbank van Haarlem heeft dinsdag uitspraak gedaan in de zaak van de vier babymoorden. De verdachte, de moeder van de baby’s, werd er van verdacht binnen een periode van ongeveer vijf jaar haar vier pasgeboren kinderen om het leven gebracht door hen, nadat zij in bad was bevallen, onder water te houden en vervolgens in handdoeken te wikkelen en in een plastic zak te doen.

De rechtbank was van oordeel dat de op te leggen straf tot uitdrukking moet brengen dat juist de meest weerlozen door het recht dienen te worden beschermd en dat, nu verdachte vier pasgeborenen die volledig van haar afhankelijk waren van het leven heeft beroofd, er nadrukkelijk behoefte is aan vergelding.

De straf die de rechtbank de vrouw oplegde is lager dan de officier had geeist. In drie van de vier gevallen achtte de rechtbank moord niet bewezen, maar wel kinderdoodslag. De vrouw heeft een gevangenisstraf voor de duur van 3 jaar en TBS opgelegd gekregen. De TBS maatregel is omdat de rechtbank denkt dat er een reëel gevaar is voor recidive.

De vader van de vierbaby’s is vrijgesproken. De rechtbank achtte niet bewezen dat hij een Actieve of ondersteunende rol heeft gehad in de doodslag van de vier baby’s
Provincie:
Tag(s):