woensdag, 22. februari 2006 - 17:19

Uitzending Onder de Loep

twente

Donderdagavond 23 februari vindt een uitzending plaats van het maandelijkse opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV-Oost. Hierin vragen politie en justitie de kijkers om hulp bij het oplossen van een aantal zaken. De volgende Twentse zaken worden onder de aandacht gebracht:

Gewapende overval in Losser
De eigenaar van een cafetaria aan de Gronausestraat in Losser is dinsdagavond 14 februari omstreeks 22.15 uur alleen in de zaak, als hij geconfronteerd wordt met twee gemaskerde personen. Zij bedreigen hem met een pistool en dwingen hem de kassa te openen. De twee daders verdwijnen vervolgens met geld en sigaretten.

In de uitzending komt het slachtoffer en eigenaar van het cafetaria, aan het woord. Verder wordt een reconstructie getoond waarin ook de signalementen van de daders en hun vluchtroute ter sprake komen.


Dodelijke aanrijding in Albergen
Maandag 20 februari wordt omstreeks 01.25 uur gemeld dat er een gewonde man ligt op de Tichelweg in Albergen. Politieagenten treffen kort daarna op de Tichelweg een man aan, die vermoedelijk is aangereden door een auto. Het slachtoffer, een 52 jarige man uit Albergen, blijkt reeds overleden te zijn. Op de Tichelweg wordt een fiets aangetroffen, vermoedelijk de fiets van het slachtoffer.
Van de bestuurder van de auto ontbreekt nog elk spoor.
In de uitzending wordt verslag gedaan van de bevindingen tot nu toe. Ook wordt een dringend beroep gedaan op getuigen om zich alsnog bij de politie te melden.

Vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen in Almelo
Op zaterdag 28 januari achtervolgen politieagenten een verdacht persoon op een fiets. Het lukt de verdachte te ontkomen maar de door hem gebruikte fiets blijft achter. In de fietstassen zitten goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De goederen zullen in de uitzending getoond worden. Het gaat onder meer om een digitale camera waarop een filmpje en een aantal foto’s staan.

De eerste uitzending vindt plaats om 19.21 uur, daarna wordt om de twee uur, tot vrijdagmorgen 09.21 uur en op de volgende zondagavond het programma herhaald.

Tips over de Twentse zaken kunnen gegeven worden via het gratis nummer 0800-4555555 of anoniem via het nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):