donderdag, 26. oktober 2006 - 13:10

Uitzending 'Onder de Loep' van 26 oktober

Overijssel

Politie en Justitie vragen donderdagavond in het regionale opsporingsprogramma 'Onder de Loep, van RTV Oost weer uw aandacht voor een aantal onopgeloste zaken. De onderwerpen die in dit programma speciale aandacht krijgen zijn:

Zware mishandeling in Enschede
Op dinsdag 26 september te omstreeks 21.40 uur werd een 51 jarige man, die zijn hondje uitliet aan de Groot Bruninkstraat te Enschede, ernstig mishandeld door twee of drie jongemannen. Ook werd hij bedreigd met een pistool. Na het voorval is het slachtoffer naar huis gerend, waar hij behoorlijk verward aankwam. Hij was gewond aan het hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. Twee fietsen van de daders zijn ter plaatse achtergebleven.

Zware mishandeling in Deventer
Een 48 jarige man uit Deventer werd op maandag 9 oktober ernstig mishandeld, toen hij omstreeks 23.00 uur op de Korte Bisschopstraat in Deventer liep. Hij werd volkomen onverwacht door twee onbekende jongemannen meerdere malen tegen zijn hoofd geslagen of geschopt. De man liep hierdoor een gebroken kaak en een hoofdwond op, waarvoor hij behandeld moest worden in het ziekenhuis.

Diefstal airbags uit auto’s in Deventer
In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober zijn drie garagebedrijven aan de Maagdenburg en de Solingerstraat te Deventer door dieven bezocht. In ruim dertig auto’s werd ingebroken, waarbij veelal de ruiten van de auto’s werden ingeslagen. Uit de auto’s werden op grove wijze de airbags verwijderd, waarbij ook het dashboard in verschillende gevallen behoorlijk beschadigd werd. De totale schade wordt op meer dan 100.000 euro geschat.

Tonen van sieraden
Bij het woninginbraken Team in Enschede liggen op dit moment nog sieraden waarvan de eigenaar onbekend is.
Het betreft hier een zwart stoffen sieradenmapje waarin drie armbanden met bijbehorende halskettingen zitten alsmede vijf setjes oorbellen. Daarnaast is er nog een Seiko herenhorloge met metalen band, een setje 14 krt. oorbellen met steentjes en een Swarovski konijntje.

Diefstal portemonnees uit verzorgingstehuis
In de middaguren van zondag 11 juni vond er een insluiping plaats in een verzorgingshuis te Losser, waarbij twee portemonnees werd weggenomen. Met een gestolen pinpas werd nog diezelfde middag bij een zestal tankstations in Enschede gepind. De daders zijn op videobeelden te zien en maken waarschijnlijk gebruik van een Peugeot 206.

Pinner met gestolen pas op video te zien
In de nacht van 16 op 17 augustus vond er een inbraak plaats in Enter waarbij tevens een pinpas werd buitgemaakt. Met deze pas werd diezelfde middag tweemaal gepind bij een bank in Barneveld.

Diefstal van dure fiets
Op 28 september werd een dure fiets gestolen bij een rijwielzaak in Steenwijk. Enkele dagen later zag een medewerker van de rijwielzaak een man met de gestolen fiets. Toen hij de man aansprak, gooide deze de fiets van zich af en rende weg. Van de man zijn videobeelden beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):